ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Καρδιολόγοι

διάγνωση και θεραπεία καρδιολογικών παθήσεων
καρδιολογικά ιατρεία στην Ελλάδα

Αθανάσιος Μπράτσας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησα από το 1° Λύκειο Θεσσαλονίκης. Μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ’ όπου αποφοίτησα πρωτεύσας μεταξύ των συμφοιτητών μου.

Ακολούθως υπηρέτησα στο Άγονο Αγροτικό Ιατρείο Ανθηρού Καρδίτσας. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας στο 401 ΓΣΝΑ, ειδικεύτηκα για δύο έτη στην Παθολογία στην Β΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, για να ακολουθήσει η ειδίκευσή μου Καρδιολογία στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού Παύλου Τούτουζα αρχικά και κυρίως του Καθηγητού Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Στην συνέχεια εργάστηκα στο ΕΣΥ για 2 έτη ως Επικουρικός Επιμελητής Καρδιολογίας στο Καρδιολογικό Τμήμα του ΓΝΜ Έλενα Βενιζέλου για να ακολουθήσει μετεκπαίδευση ενός έτους στο Λονδίνο, μετά από υποτροφία Εξωτερικού της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, στις νέες υπερηχογραφικές τεχνικές και την δυναμική υπερηχογραφία (stress-contrast echo) ως Research Clinical Fellow στο Imperial College Healthcare NHS Trust, Hammersmith Hospital με ταυτόχρονη ερευνητική δραστηριότητα στην μελέτη της καρδιακής αναδιαμόρφωσης με χρήση της νέας τεχνικής της υπερηχογραφίας παραμόρφωσης (deformation analysis with speckle tracking echocardiography) υπό την καθοδήγηση του Professor P. Nihoyannopoulos.

 
Αναζήτηση Περιοχών
Επαγγελματικές Κατηγορίες

© Καρδιολόγοι | All rights reserved